Kennismaking met Stichting Indisch Erfgoed

 In Geen categorie

Op 30 augustus 2019 hebben Dennis Brussaard en Carel Banse namens de Stichting Verbinding door Verbeelding een ontmoeting gehad met de Voorzitter en de Secretaris van de Stichting Indisch Erfgoed, Kolonel KLu b.d. Ralph Kneefel resp. Dr. Adrienne Zuiderweg. De kennismaking begon – hoe kon het ook anders? – onder het genot van een heerlijke lunch in de Kumpulan.

De Stichting Indisch Erfgoed wil meer begrip kweken voor de waarde van het cultureel Indische erfgoed en ijvert voor het behoud en verdere ontwikkeling ervan door jaarlijks culturele activiteiten te organiseren van:
• Nationale en internationale tentoonstellingen over het Indische erfgoed.
• Culturele activiteiten waar behalve aandacht voor het cultuurbehoud ook aandacht wordt besteed aan de actuele cultuurontwikkeling op het gebied van het Indische erfgoed, maar ook aan de geschiedenis die er aan vooraf ging.

Stichting Verbinding door Verbeelding wil door krachtenbundeling en met meer dan 30 jaar ervaring in de communicatiewereld andere stichtingen, organisaties en initiatiefnemers ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen. Storytelling en het verbeelden ervan is onze expertise. Het projectmatig in kaart brengen en het structureren zijn cruciale schakels voor een transparante uitvoering en zicht op te behalen resultaten. Nederlands-Indië is een van de belangrijkste onderwerpen van Verbinding door Verbeelding. Enkele resultaten zijn te zien op https://geefdevrededoor.nl en https://herdenken.tv.

De twee stichtingen zijn overeengekomen elkaars netwerken te verbinden en relevante informatie uit te wisselen.

Na de bijeenkomst werd nog eer bewezen bij de verschillende herdenkingsmonumenten op Bronbeek, voluit het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek.

Wilt u ook eens van gedachten wisselen over uw evenement of over wat Verbinding door Verbeelding voor u kan betekenen? Stuur dan een mail aan Carel Banse of Dennis Brussaard of bel 06 44752934.

Leave a Comment

Contact